Maliye'yi karıştıran Kurtlar Vadisi, Meclis gündemine taşındı

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Sınav'ın şirketi Sinegraf Film hakkında Referans gazetesinde yayımlanan iddiaları TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdi. Kurtlar Vadisi dizisini de çeken Sınav'ın Sinegraf şirketinin 2003 yılı hesapları üzerinde inceleme yapılırken Maliye Bakanlığı'nın devreye girdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bakanlığın denetim elemanından tutanakları iade etmesini istediğini dile getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün Kurumlar Vergisi Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında Kılıçdaroğlu, Sınav'ın şirketi hakkındaki iddialara ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, bakanlıktan gelen "Elindeki belgeleri teslim et" yazısı üzerine denetim elemanının; firmayla ilgili inceleme sırasında 750 bin YTL'lik sahte belge kullanıldığının tespit edildiğini, 2.5 milyon YTL'lik fatura üzerinde de incelemenin sürdüğünü bakanlığa iletmesine rağmen yine de tutanakların iadesinin istendiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, incelemenin hangi gerekçeyle engellendiğini sorduktan sonra "Kurtlar Vadisi'nin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Denetim elemanlarına müdahale edilirse kayıtdışılık özendirilecektir" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek pembe tablonun sonuna gelindiğini savundu. Hükümetin yeni bir paketin hazırlığını yaptığını, aksi durumda piyasadaki dalgalanmanın devam edeceğini belirten Hamzaçebi, "IMF'yi kandırabilirsiniz ama piyasaları kandıramazsınız" dedi. Hamzaçebi, ayrıca tasarının maddeleri ile gerekçeler arasında farklılıklar olmasını eleştirdi. Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanı Fazıl Karaman da tasarıyla vergi oranları düşse de yatırım indiriminin büyük yatırımlar için gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Komisyonun bir sonraki toplantısı 25 Mayıs'ta.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber